Emotii de ACTUALA mamica

Saptamana 27

Posted on: April 6, 2010

Iata ca timpul tace si trece. Citeam pe site-uri ca saptamana 27 marcheaza inceputul trimestrului III de sarcina … adica ne apropiem vertiginos de intalinrea de gradul 0 cu bebelina. Acum am intrat in luna a VII-a de sarcina (cuprinde saptamanile 27 – 31).

Acum bebe arata deja cum va arata la nastere, doar ca este mai slabut si mai mic. Desi plamanii, ficatul si sistemul imunitar nu sunt complet dezvoltate, copilul nascut acum ar avea sanse de supravietuire mai mari de 85%.

Se pare ca deja ne recunoaste vocile deoarece auzul este aproape dezvoltat. Totusi sunetele sunt putin mai estompate deoarece urechile sunt acoperite de vernix, strat subtire de ceara cu rol de protectie a pielii. Cam in aceasta perioada incepe sa deschida ochisorii, avand culoarea albastra. Abia in perioada de dupa nastere isi vor capata culoarea definitiva (eu sper sa aiba ochii de culoare deschisa).

In ceea ce ma priveste incep sa simt efectele sarcinii mai intens decat pana acum. Am inceput sa ma “ingras” si la fata si au iceput durerile de spate. Dimineata degetele mele sunt ca niste carnaciori, iar seara picioarele au incept sa fie destul de umflate. Incep sa ma obisnuiesc cu dormitul pe o parte, desi ma mai trezesc instinctiv si noaptea doar pentru a ma asigura ca sunt in pozitia indicata. Se pare ca mai nou si tati a inceput sa doarma iepureste, nu mica mi-a fost mirarea cand in ultimele cateva nopti m-a trezit sa ma intorc pe o parte deoarece dormeam pe o parte.

Tati incepe sa constientizeze ca se apropie momentul 0 si devine din ce in ce mai nerabdator. Este foarte foarte atent cu burtica/ fiica lui. O pupa mereu si sta de vorba cu ea. Este foarte incantat cand reuseste sa isi dea seama unde este in burtica si e fericit ori de cate ori simte miscarile micutei.

Eu astept cu nerabdare urmatoarea ecografie, pe care dna. doctor a spus ca o vom face la 32 de saptamani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: