Emotii de ACTUALA mamica

Saptamana 18

Posted on: February 6, 2010

Am ajuns la mijlocul celuli de-al doilea trimestru de sarcina … adica ce mai … cam la jumatatea drumului pana la a tine bebelul in brate.

Acum cateva zile, mai exact undeva in jur de 1.02 am simtit primele miscari facute de bebe. A fost foarte frumos… m-a luat total prin surprindere. Mi-au trebuit cateva momente sa imi dau seama ce se intampla. Este o senzatie minunata.

Ce se mai intampla cu bebe?

Bebelusul cantareste acum circa 200 g si este lungut de aproape 20 de centimetri dar… tot creste.

Majoritatea aparatelor si sistemelor s-au diferentiat deja. Ochii ii sunt inca inchisi dar poate distinge lumini si umbre.

Organele genitale externe pot fi vizualizate cu un aparat ecografic.

Scheletul sau este format in mare parte din cartilagii de consistenta cauciucului, care se vor intari mai tarziu. Incepe sa se formeze mielina, o substanta protectoare care acopera maduva spinarii.

Ca sa fiu mai exacta … bebele nostru cantareste acum aproximativ 242 gr.

Intradevar, organele genitale pot fi observate de ceva timp, insa pana acum a fost cam pudic si s-a ascuns dupa cordonul ombilical. La ultima ecografie facuta pe 02.02 am aflat ca este foarte posibil sa avem o fetita. Asadar … Hello Carina:).

Daca ar fi sa rezum intr-o fraza etapa in care ne aflam acum ar fi: Crestem amandoua … mai mult eu decat ea. Am reusit sa castig aproximativ 7 kg :(. dar nu conteaza! Merita!

Advertisements

4 Responses to "Saptamana 18"

nu-ti face griji din cauza kilogramelor! le vei da jos! Voi sa fiti sanatoase!

Legat de cordon… si bebelina noastra ne-a tinut in suspans pana la 22 de sapt 🙂 … ce ar fi o sarcina fara astfel de emotii frumoase?!? 🙂

Asa este … nu ma agit prea din cauza kilogramelor. Important este sa decurga totul bine. Acum sa vedem ce o fi bebel sau bebelina :). Morfo-fetala am prigramat-o pe 8 martie.

hoinaream din blog in blog si uite asa am dat peste voi. pardon!
felicitari pt aflarea sexului bebelusului. si eu am aflat aproape de 30 de saptamani. la morfofetala nu s-a vazut neam. statea in fundulet lipita de peretele uterului. si asa ca dr mi-a zis pe ghicite dupa eco 2d.
cat despre kg… don`t worry sa vezi ce o sa curga dupa aceea. eu, acum dupa 9 luni am revenit la greutatea initiala. care era tot mare oricum, da imi pun speranta in Clara ca ma va antrena in continuare 🙂

Felicitari si tie … pentru ca esti mamica. Am vazut ca ai o fetia superba! Sa iti traiasca. Nu ma ingrijorez in mod deosebit de kg in plus … problema mea e ca le cam simt din plin, deja sunt mai greoaie in miscari. Important e sa fie bebelina sanatoasa… restul nu conteaza!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: